Steinsfjorden skole01
"Verdens beste skole"

Steinsfjorden Montessoriskole ligger idyllisk til i Åsa, innerst i Steinsfjorden. Skolen startet opp i august 2016, og er en grunnskole fra 1. til 7. trinn. Elevene går i aldersblandede grupper, hvor gruppe 1 har elever fra 1. - 3. trinn, og gruppe 2 har elever fra 4. til 7. trinn. Dette gir elevene en unik mulighet til å lære av hverandre, og til å lære ut i fra eget nivå.

Steinsfjorden Montessoriskole SA er et samvirkeforetak, og skolen er foreldredrevet. Når man søker barnet inn på skolen betaler man 3000 kr til sameieforetaket. Dette innskuddet får man tilbake når barnet slutter. Når det gjelder skolepenger, er det gratis å gå på skolen, men skolen har et matkonsept der barna slipper å ha med seg matpakke på skolen. Vi starter dagen med en næringsrik frokost. Midt på dagen har vi felles lunsjbuffet. I tillegg serverer vi frukt til alle barn i løpet av dagen. Denne tjenesten er obligatorisk, og tilpasses alle barn. Prisen er 500 kr per måned.

På en vanlig dag på Steinsfjorden Montessoriskole åpner skolen kl 7.30. Barna spiser frokost, og skolen starter kl 8.30. Deretter følger en arbeidsøkt frem til lunsjbuffeten 11.30, og etterpå er det 1 time felles utetid. Etter utetiden er det igjen en arbeidsøkt, frem til skolen er ferdig kl 14.30.

Steinsfjorden Montessoriskole er godkjent av Utdanningsdirektoratet etter friskoleloven. Bedriften ble stiftet allerede i 2009 og er registrert som SA under bransjebenevnelse "ordinær grunnskoleundervisning".